Ga naar de inhoud

Eindelijk is het zover

U gaat verhuizen!

De verhuisdag is aangebroken, daar zijn de verhuizers! Na weken en soms zelfs maanden van voorbereiding is daar eindelijk de grote dag. Hoe gaan we te werk, wat verwachten wij van u en wat kunnen we er samen aan doen om u een prettige verhuizing te bezorgen?

Het zou fijn zijn als we met de verhuiswagen zo dicht mogelijk voor uw woning kunnen parkeren. Het is aan te raden om uw buren te informeren over uw verhuizing zodat ook zij rekening kunnen houden met het parkeren van hun auto(‘s). Wij hebben handige, gratis verhuiskaartjes voor u, die u aan uw (huidige en nieuwe) buren kunt geven. Of deel onze speciale buren-pagina via whatsapp, bijvoorbeeld in de buurt-app.
En als u verhuist van of naar een appartement met binnenlift, dan kunt u het handige lift-briefje dat u van ons gekregen heeft een paar dagen voor de verhuizing ophangen in de lift.

Na aankomst op het laadadres stellen de verhuizers zich eerst aan u voor en daarna gaan ze samen met u de woning rond, zodat ze kunnen zien wat er verhuisd moet worden en welke aanvullende werkzaamheden er eventueel verricht moeten worden.

Na deze inspectieronde beginnen de verhuizers graag aan een kopje koffie of thee, dus het zou fijn zijn als u de koffie, thee, suiker, melk, bekers, roerstaafjes en uiteraard het koffiezetapparaat en de waterkoker nog beschikbaar heeft. Zo kunnen u én de verhuizers op de verhuisdag genieten van een lekker bakkie.

Als u zelf alles inpakt, gaan we ervan uit dat alles wat in een verhuisdoos past ingepakt is en dat alle kasten die meegaan leeg zijn. De hangkleding mag u laten hangen, die hangen wij voor u in speciale garderobedozen, zodat uw hangkleding hangend, rechtstandig en dus kreukvrij verhuisd wordt.

Indien u heeft aangegeven dat wij de de- en montage voor u mogen verzorgen, zal onze handyman zich ontfermen over de demontage van de meubels. De de- en montage van uw bed is in de meeste gevallen sowieso gratis en hoeft u dus niet zelf te doen, tenzij u met onze verhuisadviseur heeft afgesproken dat u dat zelf doet.

Als u zelf de- en monteert zal de hangkleding er eerder uit moeten dan dat de garderobedozen aanwezig zijn. Onze tip is om 6 ingepakte verhuisdozen te pakken, daar twee stapels van 3 van te maken met een halve meter ruimte ertussen, en daar dan een bezemsteel of een houten lat overheen leggen. Zo creëert u een ideaal -tijdelijk- kledingrek. Daar kunt u dan uw hangkleding aan ophangen voordat u de kledingkast uit elkaar haalt.

Over alle meubels worden ter bescherming verhuisdekens gelegd, schilderijen worden verpakt in speciale schilderijdozen of in noppenfolie en uw matrassen gaan in matrashoezen.

Nadat alles vakkundig en professioneel ingeladen is en als de woning leeg is, gaan we nogmaals de woning met u rond. We controleren dan alle ruimtes of daadwerkelijk alles meegenomen is wat verhuisd zou moeten worden. Na uw toestemming sluiten wij de verhuiswagen af en rijden we naar het nieuwe adres. Ook daar parkeren we graag zo dicht als mogelijk voor uw nieuwe woning, dus licht ook uw nieuwe buren tijdig in over uw verhuizing.

Eenmaal aangekomen op het losadres gaan we ook daar graag eerst de woning met u rond, zodat u ons kunt vertellen welke ruimtes er zijn en welke meubels en dozen waar moeten komen te staan: dozen met een 1 naar slaapkamer 1, de bank voor het raam en de kledingkast tegen de binnenmuur van slaapkamer 2.

De handyman zal, indien afgesproken, de gedemonteerde meubels en uw bed weer in elkaar zetten, de verhuizers zetten de spullen in de juiste ruimte op de juiste plek en daarna kunt u gaan beginnen met het uitpakken van de verhuisdozen. De dozen die op de verhuisdag zelf al leeg zijn nemen we direct weer mee, zodat ze u niet in de weg staan. Het aantal achtergebleven verhuisdozen wordt genoteerd, en die halen we graag binnen 4 weken na de verhuizing weer bij u op. Zodra de verhuisdozen leeg zijn, dan kunt u ons dat laten weten en dan plannen we een ophaal moment met u in.

Voordat de verhuizers vertrekken kunt u de overeengekomen verhuisprijs per pin voldoen met onze voorman (tip: zorg ervoor dat de daglimiet van uw pinpas hoog genoeg is).