Ga naar de inhoud

De beste inpaktips

Zo voorkom je verhuisschade

Als u met ons verhuist, zorgen wij voor voldoende gratis verhuisdozen, boekendozen en inpakpapier. Wij  bezorgen dit ruim van te voren bij u, zodat u alle tijd heeft om alles in te pakken. En met onderstaande verhuistips wordt het nog makkelijker!

Begin op tijd!! Dat is misschien wel de belangrijkste inpaktip die wij u willen meegeven! U zult merken dat u tijdens het inpakken een selectie gaat maken van spullen die u wel en niet wilt verhuizen. Vooral spullen die u op zolder of in de berging heeft liggen, kosten soms meer tijd dan vooraf gedacht!

Maak de verhuisdozen niet te zwaar (maximaal 20 kilo) en pak ze niet te vol. We verhuizen liever 5 dozen meer dan dat we volgepropte dozen moeten verhuizen.
Gebruik voor boeken, tijdschriften en mappen/ordners onze speciale boekendozen en vul ze tot maximaal net onder de handgrepen. Zo kunnen wij (en u) de doos nog goed tillen.

Bewaar uw huissleutels, autosleutels, belangrijke papieren, de opdrachtbevestiging van de verhuizing, bankpasjes, medicijnen en opladers op een aparte plek. Dus doe ze bij voorkeur niet in een verhuisdoos!

Maak ook een aparte verhuisdoos met spullen voor de eerste dag. Tandenborstels, pyjama’s, een schoon setje kleding en heel belangrijk: wc-papier!

Pak uw koffiezetapparaat en waterkoker nog niet in. Pak dit als laatste in, tezamen met koffie, thee, suiker, melk en wat bekers, mokken en roerstaafjes en eventueel wat te eten. Zo kunnen zowel u als de verhuizers op de verhuisdag nog genieten van een lekker bakje koffie of thee.

Zorg ervoor dat u bij het inpakken niet te veel hoeft te bukken. Zet de verhuisdoos bijvoorbeeld op andere reeds ingepakte verhuisdozen of op een tafel zodat u de juiste hoogte heeft om in te pakken (Tip: bescherm de tafel dan wel tegen eventuele krassen).

Doe alles wat in een doos kan, in een doos. Grote items die niet in een verhuisdoos passen worden door ons verpakt, daar hoeft u dus zelf niets mee te doen. Voor schilderijen gebruiken we speciale schilderijboxen en/of noppenfolie, hangende kleding verpakken wij in garderobedozen en voor de matrassen gebruiken we matrashoezen. Verder werken we met noppenfolie en verhuisdekens voor de bescherming van uw meubels en huisraad.

Schrijf nooit op de verhuisdozen maar schrijf op het etiket bovenop de doos! Gebruik ook geen tape om de dozen dicht te plakken. Schrijf op het etiket waar de doos naartoe moet (woonkamer, slaapkamer, garage etc), dat is makkelijk voor ons. En geef in hoofdlijnen aan wat er in zit, dat is dan weer makkelijk voor u zelf!Gebruik voldoende inpakpapier, pak alles luchtig in en maak er geen cadeautjes van. Het luchtige inpakken zorgt voor demping en dus bescherming van de breekbare spullen

Voor het inpakken van servies, glaswerk en andere breekbare spullen gebruikt u het meegeleverde inpakpapier. Pak alle spullen luchtig in met het inpakpapier.
Zet borden op hun zijkant neer, net als in de vaatwasser en maak er dus geen stapels van. Anders krijgt het onderste bord al gewicht waardoor kans op breuk groter is.
Daartussen zet u kommen en schalen. Bovenop doet u de lichtere spullen, zoals kopjes en glazen. Zorg dat de spullen niet kunnen verschuiven. Doe er eventueel proppen papier tussen of bijvoorbeeld hand- en theedoeken. Zwaar serviesgoed kunt u het best over meerdere dozen verdelen.

Kleine kamerplanten kunt u bij elkaar in een verhuisdoos zetten. Leg eerst enkele velletjes papier op de bodem zodat de verhuisdoos schoon en droog blijft. De doos mag open blijven. Zet indien mogelijk buitenplanten een paar dagen van te voren op een droge plek, zodat de verhuiswagen geen natte potten hoeft te vervoeren. Zo blijft onze verhuiswagen droog en daarmee ook uw eigen inboedel.

Maak tuingereedschap schoon en bundel het waar mogelijk is. Maak ook pakjes en/of bundels van latten / plankjes en andere lange voorwerpen. Bundelen kan met tape of touw. Van te voren deze artikelen ontdoen van gras, zand en andere materiaal.

Bepaalde spullen moet u uit elkaar halen als u ze in verhuisdozen wil stoppen. Stop kabels, draden, bouten, moeren en schroeven van apparaten bij elkaar, zodat u niet onnodig lang hoeft te zoeken als u ze wilt uitpakken en installeren. U kunt ze bijvoorbeeld in zakjes stoppen en met tape op het betreffende apparaat plakken.
Extra tip: maak foto’s van kabels die bij uw computer-, stereo-, of videoapparatuur horen. Zo hoeft u niet alle kabels uit te proberen als u de apparaten in het nieuwe huis wil installeren.

Brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Deze gevaarlijke stoffen kunt u het beste apart houden. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Als u ze toch inpakt en ze verwonden mensen, dan bent u hiervoor aansprakelijk.
Als u apparaten wilt meenemen die normaal op brandstof werken, zoals grasmaaiers en motorfietsen, zorg dan dat de tank van het apparaat helemaal leeg is. Zet ze daarna rechtop in een doos. Vergeet ook niet de accu’s los te koppelen van apparaten zoals elektrische zagen en dergelijke. En de frituurpan moet natuurlijk vervoerd worden zonder frituurvet in de pan.

Wij gaan ervan uit dat het inpakken van de verhuisdozen met deze handige inpaktips een stuk makkelijker wordt. En zijn er toch nog vragen, bel ons dan gerust!