Ga naar de inhoud

Ontzorgen van A tot Z

Zorgverhuizing

Geen zorgen bij een zorgverhuizing, want wij hebben veel ervaring met het verhuizen naar een zorginstelling. Als geen ander weten wij dat vooral een verhuizing naar een verzorgingstehuis of verpleeghuis vraagt om een speciale aanpak.


Voor ons is een zorgverhuizing dan ook niet alleen een verhuizing, wij zien het vooral als het tijdelijk overnemen van de zorgen.


Wij voeren geregeld verhuizingen uit van en naar diverse woon- en zorgcomplexen in zuidoost Drenthe, zoals De Schans, Heidehiem, Holdert, Holtingerhof, De Dillehof, De Paasbergen, Oostermarke, Zuidermarke, St. Fransiscus, De Voorde, Spectrum en Valkenhof/Rietgors. We komen er veelvuldig, waardoor we de situatie ter plekke goed kennen, en we hebben ook zeer goede contacten op de diverse locaties waardoor de verhuizing nog net even wat soepeler en makkelijker gaat.
Korte termijn


Veelal komt een zorgverhuizing vrij ad hoc: of u staat ingeschreven op een wachtlijst en zo ineens komt er een plekje vrij, of er is acute zorg nodig waardoor uw familielid zo snel mogelijk moet verhuizen. Daarom is het goed om te weten dat wij snel kunnen schakelen en er alles aan zullen doen om u hierbij van dienst te zijn.


Onze verhuizers weten niet alleen hoe ze met spullen moeten omgaan, maar zeker in dit geval nóg belangrijker: hoe ze met mensen, dus met uw (schoon)vader, (schoon)moeder, opa of oma moeten omgaan.


Alvorens er verhuisd wordt, komt onze verhuisadviseur graag eerst langs op het huidige adres en bespreekt samen met u de verhuiswensen. Indien dit niet mogelijk is, kunnen we ook een telefonisch afspraak plannen en de wensen bespreken.Veel regelen


Wilt u dat wij de verhuisdozen inpakken, wilt u hulp bij de de- en montage van de meubels of wilt u dat wij de lampen en schilderijen afhalen? Het kan allemaal. We kunnen u zelfs helpen met het weer ophangen ervan, maar meestal beschikken zorginstellingen over een eigen handyman die deze werkzaamheden voor u uitvoert.


Mocht er een eigen bed meegaan, dan de- en monteren wij die in de meeste gevallen geheel gratis, zodat u of uw (schoon/groot)ouder(s) de nacht voor de verhuizing niet op een los matras op de grond hoeft/hoeven te slapen. Onze ervaring leert echter dat de zorginstelling vaak voorziet in een passend bed.Overtollig huisraad


Indien er bepaalde spullen niet mee kunnen naar de zorginstelling, dan is het goed om te weten dat wij verwarmde, geïsoleerde en beveiligde opslagruimte aanbieden. Wij kunnen de meubels die niet mee kunnen (tijdelijk) in opslag nemen. En als het nodig is dat bijvoorbeeld het logeerbed en het bureau naar uw kleinkind dat op kamers gaat gebracht moet worden, dan regelen we dat graag. Of de piano naar uw kinderen of achterneef, ook dat doen we met alle plezier.


We kunnen overtollige huisraad ook naar de kringloop brengen of voor u afvoeren naar de stort. Tot slot kunnen we uw woning ook nog geheel bezemschoon opleveren voor de overdracht.


Maakt u zich vooral geen zorgen, want wij ontzorgen u van A tot Z, en alles wat daar tussen zit!Een snelle verhuizing binnen één dag


Doordat wij veel ervaring hebben met het verhuizen van ouderen naar een verzorgingstehuis of verpleeghuis, weten wij dat dit gepaard kan gaan met veel stress bij degene die verhuist. Wij zorgen ervoor dat de verhuizing snel, vlekkeloos en prettig verloopt. Wij zorgen bijvoorbeeld voor handige lift-briefjes zodat ook de medebewoners weten dat er verhuisd wordt. 

Ons uitgangspunt is niet voor niets: Als u uw verhuizing met Dorenbos Verhuizingen regelt, kunt u er met vertrouwen naar uitkijken en er met plezier aan terug denken!


Kunnen wij u van dienst zijn met uw zorgverhuizing, plan dan een afspraak met ons in via 0591 613 405 of vraag een gratis offerte aan.