Ga naar de inhoud

Zo wordt verhuizen een stuk makkelijker

Handige tips en adviezen

Voordat u gaat verhuizen zijn er heel wat zaken die geregeld moeten worden. Maar ook tijdens en zelfs ná de verhuizing moet u het een en ander doen. Denk bijvoorbeeld aan het doorvoeren van adreswijzigingen, het regelen van uw internetaansluiting op het nieuwe adres, afspraken maken met het verhuisbedrijf en inschrijven in uw nieuwe gemeente. Wij geven u alvast de onderstaande praktische verhuistips.

Vraag allereerst op tijd een gratis verhuisofferte bij ons aan. Hoe eerder u dit doet, hoe meer keuze er nog is in de gewenste verhuisdag(en). Doorgaans is het einde van de maand de drukste periode, en daarna zitten vaak de vrijdagen als eerste vol. Als u zes tot acht weken voor uw verhuizing een offerteaanvraag bij ons doet, is er meestal nog voldoende plek in de planning.

Bedenk goed wat vanuit de oude woning mee moet naar de nieuwe. Neem geen overbodige spullen mee, en plan eventueel een ritje naar de stort of tweedehands winkel. Dit kunnen wij ook voor u verzorgen.

Meet van te voren de lengte, breedte en hoogte van alle ruimtes van de de nieuwe woning en meet ook uw meubels. Zo weet u van te voren of de hoekbank, de kledingkast en het dressoir gaan passen, of niet. Meet ook de deuren, ramen en de trapopgang, om te kijken of uw meubels naar binnen kunnen. Zo niet, dan zullen meubelstukken -indien mogelijk- gedemonteerd en gemonteerd moeten worden. Dit kunt u uiteraard zelf doen, maar we helpen u hier graag bij. Met onze verhuislift kunnen we vaak de trapopgang omzeilen en krijgen we het grote kingsize bed of de slaapbank toch naar boven via het verhuisraam of de openslaande balkondeuren.

In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een verhuisvergoeding. Dit kan bijvoorbeeld bij uw werkgever wanneer u voor uw werk verhuist of dichterbij uw werk gaat wonen. Ook wanneer u moet verhuizen omdat uw woning wordt gesloopt of gerenoveerd kunt u in aanmerking komen voor verhuiskostenvergoeding. De hoogte van deze vergoeding is wettelijk vastgesteld. Kijk voor de hoogte van deze vergoeding op de site van de Rijksoverheid.

Informeer uw huidige en nieuwe buren over de verhuisdag. Zo kunnen ze alvast rekening houden met eventueel wat verhuisoverlast. Woont u in een appartement en gebruiken wij de binnenlift? Van ons krijgt u een handige lift-brief die u daags voor de verhuizing alvast kunt ophangen.Tijdens elke fase van uw verhuizing zijn er tal van aandachtspunten waar u aan moet denken, zoals u hierboven heeft kunnen lezen.  Gebruik onze checklist met praktische verhuistips voor alle actie- en aandachtspunten.