Ga naar de inhoud

Verhuisbericht

Maak je eigen verhuiskaartje

Hoe leuk is het om een zelfgemaakt verhuiskaartje te sturen? Er zijn tal val voorbeelden te vinden op het internet en je kunt natuurlijk ook zelf wat bedenken. We hebben alvast wat inspiratie voor je!

Het enige dat je nodig hebt is een printer, papier (advies: gebruikt iets dikker papier, 120-180 grams), lijm/plakstift, een schaar en kleurpotloden/wasco/stiften en eventueel een pen om de kaartjes mee te schrijven.

Open deur

Knip de deuren  langs de buitenste rand uit. Knip vervolgens het binnenste deel langs de twee korte zijdes en langs een van de lange zijdes. Zo kan de deur ‘open’ via de andere zijde (tip: vouw de deur langs de deze zijde).

Plak de geopende deur vervolgens op een vrolijk gekleurd papiertje en schrijf dan in de deuropening je verhuisbericht.

Sleutels

Een leuk sleutelbosje met alles wat je over je nieuwe huis wilt vertellen. Knip de sleutels uit en eventueel ook het rondje zodat met een draadje of sleutelring een setje kan maken.

Je kunt de sleutels natuurlijk ook inkleuren en zet op de achterkant de tekst, bijvoorbeeld wanneer je gaat verhuizen, naar welke plaats en het nieuwe adres.

Huisje

Lijkt dit huis een beetje op je nieuwe huis. Of krijg je een heel ander huis? Het is in elk geval een superleuk verhuiskaartje.

Knip de huisjes uit en vouw ze vervolgens in het midden precies over elkaar heen. Kleur het huisje in en gebruik de binnenkant voor jouw persoonlijke verhuisbericht.